Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vlooienmarkt Bakkeveen

1 juni 🕰️ 8:00 - 1:00

vlooienmarkt in Bakkeveen

De vlooienmarkten in Bakkeveen zijn niet meer weg te denken in het marktaanbod in Noord-Nederland. Het is 1 van de grootste openluchtmarkten met vaak meer dan 500 standhouders en duizenden bezoekers per markt (bij redelijk zomerweer). De markt staat bekend om haar gezelligheid en omvang. Vanaf 2022 is de omvang gemaximaliseerd op ca 600 standhouders.

De markt is compact wat betreft loopafstanden; de standhouders staan op vele afzonderlijke terreintjes en langs laantjes opgesteld. Het publiek schuifelt er tussendoor en maakt haar keuzes. Het aanbod van 2e hands goederen is heel breed: gereedschap, speelgoed, kleding, curiosa, antiek, decoratiemateriaal, meubilair, etc. Kortom alles wat niet meer nodig is of van de zolder komt wordt aangeboden en vindt vaak een nieuwe eigenaar.

De standhouders komen uit de Noordelijke helft van Nederland, en steeds vaker ook van over de grens uit Duitsland en België. Iedereen weet Bakkeveen als centrum van Noord-Nederland te vinden: de plaats van de provinciegrenzen van Friesland, Groningen en Drenthe samen komen. Bakkeveen ligt aan de Friese kant en vlakbij de A7. De markt wordt aan de rand van de bebouwde kom gehouden tegen een natuur- en recreatiegebied aan. Dit draagt bij tot de gezellige en ontspannen sfeer. ’s Ochtends vroeg komen de eerste standhouders en bezoekers tegelijkertijd met het wakker worden van de vogels.

Hoe werkt het voor bezoekers?

  • De markt begint tegen het ochtendgloren en rond 8 uur zijn meestal alle standhouders aanwezig. Einde is rond 13 uur; sommige standhouders beginnen helaas al wat eerder met inpakken.
  • Je parkeert jouw auto op de parkeerterreinen vlak naast de markt.
  • Je volgt de aanwijzingen van de borden en parkeerregelaars op en parkeert jouw auto vooruit (en niet achteruit) in de rij. Hiermee is de kans groot dat je vooruit weer weg kunt rijden.
  • Bij vertrek betaal je per auto € 1,– parkeergeld.
  • Er zijn 17 beheerde toiletten bij het restaurant en voetbalkantine (beiden gelegen aan het verharde terrein). De eerste toiletten openen om 6 uur. Voor noodgevallen staat er 1 dixie nabij de parkeerterreinen.

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
8:00 - 1:00
Site:
https://www.bakkeveen.nl/zien-doen/vlooienmarkten/

Organisator

Dorp Bakkeveen
E-mail
info@bakkeveen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bakkeveen
Mjûmsterwei 16
Bakkeveen, Friesland 9243 SK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie