Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chateau Meiland

U heeft vast weleens een aflevering van Chateau Meiland gezien; één van de populairste realityseries in Nederland én België. In 2007 vertrekken Erica, Martien en hun dochters Montana en Maxime voor het eerst naar Frankrijk om een oud kasteel in ere te herstellen en er een Chambres d’Hôtes van te maken. Heimwee doet hen terugkeren naar Nederland. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2018 besluit de familie – samen met huisvriendin Caroline – een nieuwe poging te wagen.

“Dit chateau stamt uit 1870”, vertelt Martien Meiland.” Wij hebben heel wat chateaus bezocht en wat wij bijzonder vonden aan Chateau Marillaux is dat het van buiten asymmetrisch is en van binnen juist heel symmetrisch.” De eigenaresse destijds – Madame Chastenet de Gery-Mariaux – woonde toen nog samen met haar zoon in het chateau. In de winter leefden ze vooral in de vertrekken boven en in de zomer beneden.

De familie Meiland heeft het chateau op een prachtige manier gerenoveerd en omgetoverd tot een Chambres d’Hôtes. Iedere kamer in het chateau heeft een ander kleurenthema dat tot in de puntjes is doorgevoerd, tot het behang, de gordijnen en de accessoires aan toe. Alles past naadloos bij elkaar en zo heeft iedere kamer een geheel eigen sfeer. Veel van de meubelen in het chateau zijn overgenomen van de vorige eigenaresse en natuurlijk zijn er ook veel spullen gevonden op lokale brocantes.

Wilt u de gehele reportage zien en lezen? Bestel dan editie 2 2020 in onze WEBSHOP

Aankomende fairs

Nieuwste editie

Verschijningsdata

1 2024 – 23 februari
2 2024 – 24  mei
3 2024 – 23 augustus
4 2024 – 22 november