Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scheepje varen

Stel je een schilderachtig dorp voor, omgeven door kalme grachten en met charmante huisjes die uitkijken over het water. Vaak aangeduid als het “Venetië van het Noorden,” is Giethoorn een idyllische locatie die je een onvergetelijke ervaring biedt.

Dit pittoreske dorpje is gelegen in de provincie Overijssel, in het noorden van Nederland. Wat Giethoorn zo bijzonder maakt, is het gebrek aan traditionele straten. In plaats daarvan, navigeer je hier voornamelijk via een netwerk van kanalen en waterwegen. Wanneer je Giethoorn bezoekt, word je meteen betoverd door de rust en de schoonheid van de omgeving. De charmante huizen langs de grachten hebben vaak prachtige tuinen. Elke brug die je oversteekt en elke bocht die je neemt, voert je dieper in een sprookjesachtige wereld.

Het hele jaar worden de waterwegen bevolkt door fluisterbootjes. Zowel de lokale bevolking als toeristen gebruiken deze boten om zich te verplaatsen en de omgeving te verkennen. Je kunt zelf ook een boot huren en op je eigen tempo de prachtige grachten bevaren.

Naast varen kan je ook bijvoorbeeld fietsen huren om de schilderachtige omgeving per fiets te verkennen. Kanoën is een andere populaire optie, waardoor je nog dichter bij de natuur komt en de waterwegen kunt verkennen op een rustigere manier. Of ga naar een gezellig restaurant of café. Hier kan je genieten van lokale gerechten en even ontspannen na een dag vol avontuur.

Ontspanning, rust en gezelligheid.

Geniet samen met vrienden of familie van een dag op het water in een mooie sloep of zeilpunter.
Ontdek al het moois dat Hollands Venetië te bieden heeft en vaar door het prachtige Giethoorn .
Onderweg kunt u de sloep eenvoudig aanleggen voor een bezoek aan een museum of voor een heerlijke lunch.

https://www.boothurengiethoorn.nl/ 

 

 

Aankomende fairs

Nieuwste editie

Verschijningsdata

1 2024 – 23 februari
2 2024 – 24  mei
3 2024 – 23 augustus
4 2024 – 22 november